Stabil varmepris i Vrå

4. november 2021

Pressemeddelelse fra Vrå Varmeværk

Stabil varmepris i Vrå i 2022

Mange steder i landet løber det koldt ned ad ryggen på forbrugerne ved udsigt til en flerdobling af varmeprisen næste år. Men i Vrå kan aftagere af varme fra Vrå Varmeværk drage et lettelsens suk.
- Vi er ganske vist ikke helt færdig med budgettet for 2022, men som det ser ud lige nu, forventer vi ingen prisstigning. Og bliver der tale om en stigning, så bliver den i hvert fald minimal i forhold til det, vi hører fra andre værker, hvor prisen nogle steder bliver tre gange så høj, siger formanden for Vrå Varmeværk, Niels Henrik Nielsen, der har flere forklaringer på, hvordan værket er i stand til at fastholde prisen.
Vi tog i sommer en ny el- kedel på 7 MW i brug som erstatning for en gammel gasturbine. Den var planlagt til at være backup, men det har efter idriftsættelse vist sig at vi har haft mulighed for i perioder at aftage billig strøm, når der er overkapacitet på markedet. Dette er medvirkende til at vi kan holde produktionsprisen nede og derfor er investeringen et godt bevis på rettidig omhu. Yderligere har vi en aftale med GrønGas Vrå, om levering af overskudsvarme fra produktionen af biogas svarerende til ca. halvdelen af byens forbrug. Derudover har vi et solfangeranlæg, der er dimensioneret til at kunne klare ca. 20 pct. af det årlige forbrug, og således kan Vrå Varmeværk undgå at skulle købe den i øjeblikket voldsomt dyre naturgas, og når vi slipper for dette, er Vrå Varmeværk fuldstændigt fri for fossile brændsler, fortæller Niels Henrik Nielsen og tilføjer, at varmeværket netop nu arbejder med planer at udvide lagerkapaciteten betragteligt så vi kan lagre mere varme når produktionsprisen er gunstig på den nye Elkedel. Værket har én lagertank i byen ved fjernvarmeværket, én ved solfangeranlægget, hvor det er planen at opføre endnu en tank. Vi har fået byggetilladelse og indhentet tilbud på tank og i bestyrelsen regner vi lige nu på om det er en investering vi skal igangsætte.
Som led i bestræbelser på at have en grøn profil, er vi i øjeblikket i gang med at opsætte nogle solceller som endnu et grønt tiltag. Det nye solcelleanlæg skal producere el til drift af de pumper, der bruges ude på solvarmeanlægget for at pumpe den opvarmede væske rundt når solen skinner.
Vi tror på, at innovative, miljøvenlige initiativer, som ovenikøbet betyder, at vi er i stand til at holde varmeprisen i ro, vil være et væsentligt parameter, når potentielle tilflyttere overvejer at bosætte sig i Vrå, fastslår formand for Vrå Varmeværk Niels Henrik Nielsen.